Już 3 lutego, czyli za niecałe 3 tygodnie, w gdańskim AmberExpo rozpocznie się największe wydarzenie branży gastronomicznej w województwie pomorskim - 6. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Uczestnicy będą mieli okazję poznać nowe trendy, rozwiązania i oferty firm działających w polskiej branży gastronomicznej.
Podczas tegorocznej edycji targów odbędzie się wiele prelekcji, prezentacji i pokazów. Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”, opowie m.in. jak smacznie przygotować tatara z przegrzebków czy zupę z homara. Charles będzie także podpisywał swoją nową książkę „Imprezownik kulinarny”.
Jako, że data FOOD-to-GO zbiega się z Tłustym Czwartkiem, na targach będzie można poznać receptury na początki, faworki oraz wiele innych wypieków i deserów. Nie zabraknie także pokazów mistrzów cukiernictwa. Krzysztof Trzópek zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, Tomasz Deker oczaruje publiczność deserami monoporcyjnymi, a Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego Małgorzata Weber podzieli się swoją wiedzą o najnowszym trendzie mody w serwowaniu przekąsek i deserów - SHOT TO GO.
Nowością tegorocznej edycji będzie Strefa Inteligentna Restauracja, gdzie wystawcy zaprezentują najnowsze zdobycze technologiczne stosowane w lokalach gastronomicznych, takie jak m.in. aplikacje mobilne, interaktywny stół, inteligentny system GOPOS oraz zautomatyzowane systemy zarządzania i sterowania restauracja.
Na targach nie zbraknie również Strefy Bezglutenowej. Przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opowiedzą o wprowadzeniu do restauracji potraw menu składającego się bezglutenowych.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel Wyspiański to trzygwiazdkowy hotel położony w samym centrum Krakowa, zaledwie 500 m od krakowskiego Rynku Głównego. Poznaj go bliżej!
Września to urokliwe miasteczko położone około 50 kilometrów od Poznania. Sprawdź, gdzie zorganizować konferencję w tej części Polski.
Dwór pod Kasztanowcami to prawdziwa gratka dla osób, które szukają klimatycznego miejsca na organizację spotkań firmowych i imprez okolicznościowych.