Hyatt Place Kraków przygotowuje się do otwarcia. W ostatnich dniach otrzymaliśmy informację, że nowy hotel w Krakowie ma już swojego Szefa Kuchni. Stanowisko executive chef obejmie Miłosz Kowalski.
Pan Miłosz wcześniej pełnił funkcję dyrektora kulinarnego Pieniny SPA Resort w Szczawnicy, a jeszcze wcześniej był szefem kuchni w hotelu Puro Kraków Kazimierz.
Swoją gastronomiczną karierę rozpoczął pod koniec ubiegłego tysiąclecia, w 1998 roku, jako kucharze w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. 7 lat później został szefem kuchni w Hotelu Royal w Krakowie, a rok później trafił do angielskiego Birmingham, gdzie pracował jako chef de partie w Mallory Court Hotel oraz jako sous chef w Ashone Hill.
Do Polski wrócił w 2010 roku i objął stanowisko szefa kuchni w sieciowej firmie cateringowej Eurest. Po drodze do Hyatt Place Kraków zdobywał jeszcze doświadczenie w takich miejscach, jak Radisson Blu Kraków, Hilton Garden Inn Airport Kraków, Puro Hotelu Kraków Kazimierz i Pieniny SPA Resort (o czym napisaliśmy już wcześniej).
Gratulujemy! Mamy nadzieję, że nowe stanowisko przyniesie wiele sukcesów!
INFORMACJA PRASOWA
fot. Greg Rygiol (www.4more.pl) / strona https://miloszkowalski.pl/
Najnowsze artykuły
Dwór pod Kasztanowcami to prawdziwa gratka dla osób, które szukają klimatycznego miejsca na organizację spotkań firmowych i imprez okolicznościowych.
Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu jest największą instytucją o charakterze turystyczno-kulturalnym w regionie!
Hotel Odpocznia Resort i Las to takie miejsce, którego się nie zapomina! Położone jest ono w Wielkopolsce - w sercu Obszaru Natura 2000.