W dniach 18-20 maja 2016 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbywa się ósma edycja Europejskiego Kongresu Gospodarczego (EEC), organizowanego przez PTWP Event Center Sp. z o.o. Obsługa cateringowa tego prestiżowego wydarzenia powierzona została Mazurkas Catering 360° - firmie z wieloletnim doświadczeniem w organizowaniu imprez biznesowych na tak dużą skalę.
Przez 3 dni trwania kongresu firma obsłuży blisko 8 000 osób. Gości kongresu w strefie Premium i VIP, podczas przerw kawowych, lunchów w formie bufetowej, a także podczas uroczystych kolacji i bankietów, jak również w specjalnie zbudowanej restauracji przygotowanej na wydanie 3 000 posiłków dziennie. Dodatkowo Mazurkas Catering 360° zapewnia catering na ośmiu stoiskach wystawców kongresu, dla łącznej liczby ponad 550 osób. Wydarzenie obsługuje 100 kelnerów i 20 kucharzy oraz blisko 40 osób załogi odpowiedzialnej za logistykę, transport i inne obszary realizacyjne.
W najważniejszym wydarzeniu gospodarczym w Europie Centralnej bierze udział blisko 8 tys. gości – reprezentantów świata biznesu, nauki, polityki i mediów z krajów europejskich, a także Azji i Afryki. Podczas trzydniowego kongresu, wśród blisko stu debat i dyskusji, zaplanowane zostały m.in. fora współpracy gospodarczej: Afryka-Europa Centralna i Europa-Chiny, a także spotkania gospodarcze: Polska-Kraje Półwyspu Arabskiego, Indie-Europa Centralna i - po raz pierwszy na kongresie - Polska-Japonia.
Foto: European Economic Congress i Mazurkas Catering 360
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel Wyspiański to trzygwiazdkowy hotel położony w samym centrum Krakowa, zaledwie 500 m od krakowskiego Rynku Głównego. Poznaj go bliżej!
Września to urokliwe miasteczko położone około 50 kilometrów od Poznania. Sprawdź, gdzie zorganizować konferencję w tej części Polski.
Dwór pod Kasztanowcami to prawdziwa gratka dla osób, które szukają klimatycznego miejsca na organizację spotkań firmowych i imprez okolicznościowych.