Po raz pierwszy na Targach WorldHotel odbędzie się finał Kulinarnych Mistrzostw Polski. Patronami konkursu są mistrz kulinarny Robert Sowa oraz firma MT Targi Polska, gospodarz 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Rozstrzygnięcie zmagań kucharzy przewidziane jest na pierwszy dzień targów, tj. 12 października.
Gastronomia to ważny element w hotelu, gdyż dobra kuchnia to nie tylko wizytówka, lecz także ważny czynnik generujący przychody obiektu. Ciągłe doskonalenie usług kulinarnych jest więc koniecznością, a kucharze nieustannie szukają inspiracji. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie są m.in. kulinarne pokazy i konkursy, które odbywają się pod okiem uznanych autorytetów.
Profesjonaliści i pasjonaci na start
Robert Sowa to kulinarny mistrz, który od lat wspólnie z firmą MT Targi Polska wyszukuje i wspiera kulinarne talenty wyznaczając tym samym najwyższe standardy tego zawodu. W tym roku po raz pierwszy zorganizuje on na Targach WorldHotel finał Kulinarnych Mistrzostw Polski. W konkursie może wziąć udział każdy, niezależnie od tego czy jest zawodowym kucharzem czy amatorem. Po weryfikacji zgłoszeń prezentujących konkursowe dania do finału zostanie zakwalifikowanych 12 uczestników. Ostatni etap, w którym zostanie wyłoniony zwycięzca, odbędzie się pierwszego dnia Targów WorldHotel, tj. 12 października. Wyboru dokonają dwa składy jurorskie - Jury profesjonalne złożone z autorytetów kulinarnych oraz Jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy i dziennikarze. Sędziowie ocenią nie tylko technikę przygotowania konkursowych dań, ale przede wszystkim smak i kompozycję, czyli elementy, na które klienci zwracają uwagę.
WorldHotel - od zaplecza kuchennego po wystrój restauracji
Warto pamiętać, że poza szeroką ofertą wyposażenia obiektów noclegowych prezentowaną na Targach WorldHotel każdy szef kuchni czy właściciel restauracji znajdzie tam również kompleksowe rozwiązania dla swojego biznesu. Wystawcy zaprezentują wyposażenie kuchni hotelowej, sprzęt i akcesoria gastronomiczne, nie zabraknie też porcelany, zastaw, sztućców, galanterii stołowej czy elementów dekoracyjnych. Poza tym już po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa, w którym klienci znajdą m.in. wysokiej jakości nowy i używany sprzęt gastronomiczny w atrakcyjnych cenach.
Foto: Wiktor Zdrojewski
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel Wyspiański to trzygwiazdkowy hotel położony w samym centrum Krakowa, zaledwie 500 m od krakowskiego Rynku Głównego. Poznaj go bliżej!
Września to urokliwe miasteczko położone około 50 kilometrów od Poznania. Sprawdź, gdzie zorganizować konferencję w tej części Polski.
Dwór pod Kasztanowcami to prawdziwa gratka dla osób, które szukają klimatycznego miejsca na organizację spotkań firmowych i imprez okolicznościowych.